Ontdek en beleef

Bergdorpjes, groene valleien, watervallen,

Autoroute Costa Blanca

Roadtrip vol bezienswaardigheden

Totaal 133 km | reistijd totaal: 2:29 uur | 5 tussenstops

Bekijk onze roadtrip vol met de mooiste bezienswaardigheden van de Costa Blanca. Een unieke dagtocht door het binnenland langs unieke bergdorpjes, watervallen en groene valleien. En tot slot de kustparels Altea en Dénia. Tijdens een vakantie naar Dénia hebben we de onderstaande route gereden met onze huurauto. We vonden de bezienswaardigheden en de dag zo mooi dat we besloten hebben om onze route voor je uit werken. Bekijk ook de routekaart.

1. Bergdorpje Guadalest

We verrekken vanuit Dénia naar het prachtige bergdorpje Guadalest. Deze rit is 60 km lang en loopt dwars door mooie landschappen, groene valleien en boomgaarden van fruittelers. Onderweg maken we een tussenstop op een prachtige plek midden in de vallei. Hier kun je even een terrasje pakken, een leuke winkel met lokale producten en souvenirs bezoeken of even naar het museum met historische motorvoertuigen. Hierna rijden we door naar Guadalest wat dan nog ongeveer 10 minuten rijden is. Wat we allemaal in Guadalest hebben gezien, zie je op de foto’s.

Meer Guadalest

2. Watervallen Fonts de L’Algar

Vanaf Guadalest rijden we 14 km (25 min) naar de watervallen van L’Algar. De mooie watervallen en hun ecologische rijkdom liggen in een betoverende omgeving. De talrijke bronnen die er ontspringen voeden de kraakheldere poelen en kleine en grote watervallen. Je kunt een 1,5 km lange route lopen langs de watervallen en als je wilt kun je zwemmen in één van de poelen, heerlijk toch?! In het restaurant kun je lekker lunchen of een drankje nemen.

Onze lunchtip

Combineer een lekkere lunch met een verfrissende duik bij restaurant Don Joan. Jazeker bij dit restaurant is een groot zwembad, kinderbadje, duikplank, ligbedden, mooie terrassen en weelderige tuinen. Er is ook een speelruimte voor kinderen. De uitgebreide kaart biedt voor iedereen een heerlijke lunch of maaltijd. Van vlees tot vis en van salades tot tapas. 

Bekijk locatie Bezoek website 

zwembad bij restaurant don joan algar EF DSC_0425

3. Altea

Vanaf de Algar watervallen rijden we 15 km (24 min) naar onze volgende stop Altea. Dit witte dorpje aan de Costa Blanca is geliefd om zijn mooie plein, sfeervolle steegjes met trendy boetieks en leuke terrasjes. Vanaf verschillende miradors (uitkijkpunten) heb je een panoramisch uitzicht over de baai en de bergen achter L’Albir. De boulevard langs het strand Platja de l’Espigó is een leuke plek om wat te eten. Hier is het iets koeler in de zomer dan in de steegjes van het oude centrum.

4. Dénia

We eindigen onze roadtrip in Dénia. Hier is een diner in de luxe jachthaven of op één van de pleintjes in het oude centrum een aanrader. Bekijk onze restaurant pagina voor een overzicht. Andere bezienswaardigheden in Dénia zijn het kasteel dat een mooi uitzicht biedt over de stad. Of wat dacht je van lekker shoppen in de winkelstraat Marqués de Campo. Wil je culinair verrast worden, kom dan naar de overdekte foodstreet Els Magazinos – een uniek en sfeervol tafereel. 

De route in het kort

 1. Dénia → Tussenstop bij Productos Locales
  52 km – 55 minuten
 2. Productos Locales → Guadalest
  6 km – 10 minuten
 3. Guadalest → L’Algar watervallen
  14 km – 24 minuten
 4. L’Algar watervallen → Restaurant Don Joan
  400 meter lopen 😉
 5. Restaurant Don Joan → Altea
  15 km – 25 minuten
 6. Altea – Dénia
  46 km – 41 minuten
Jetski op zee

Activiteiten

Markt man snijdt spaane ham

Markten

steegje in altea

Beziens-waardigheden

Jachten in de haven van Denia

Jachthaven