Genieten in ‘La Marina’

Volop bars en restaurants

Jachthaven

De jachthaven is een absolute parel in Dénia en misschien wel de mooiste bezienswaardigheid! Hier kun je helemaal opgaan in het maritieme leven en genieten van ontzettend veel horeca en andere faciliteiten. Wat dacht je van een ontbijtje in de haven, of een lekkere lunch bij een trendy restaurant, of ’s avonds dineren op de pier met uitzicht op zee? 

Jachthaven Denia, Spanje
De jachthaven van Denia
Jachthaven van denia met restaurants en bars
Jachten in de haven van Denia

Volop bars en restaurants

De mooiste plek in de grote jachthaven van Dénia is zonder twijfel de horecapier. Hier vind je tal van trendy restaurants en bars over een lengte van maar liefst een halve kilometer. Je kunt je er heerlijk bootjes kijken en het reilen en zeilen van de jachthaven in de gaten houden. Bekijk de locatie op de kaart en check alvast welke restaurants jij wilt bezoeken. Bekijk ook de beach clubs in Dénia.

Bekijk locatie

restaurant mala vita op de pier - Denia
Restaurant Mala Vita op de pier bij de jachthaven
trendy bars en restaurants in de jachthaven van Denia
Restaurant Mala Vita

Boot huren

Heb je in om te varen langs de kust van Dénia, kijk dan op de website Denia Rentals. Hier vind je de verhuurbedrijven, prijzen en informatie over wel of geen vaarbewijs. Er zijn kleine boten te huur zonder vaarbewijs, zeilboten, catamarans en motorjachten. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden voor leuk boottochten in kleine groepen en onder begeleiding.

www.denia-rentals.com

beeld van walvis in de jachthaven
Einde van zuid-pier
Lekker lunchen in het zonnetje met uitzicht op de bootjes
Boot in jachthaven denia

Ook ’s avonds een heerlijke plek

Ook in de avond is de jachthaven een heerlijke plek vol leven. Je kunt er goed eten en er zijn tal van mooie terrassen. 

De horeca-pier
Restaurant Basta! op de horeca-pier in de jachthaven
Trendy restaurants op de horeca-pier

Geschiedenis

De geschiedenis van de haven gaat meer dan 2.000 jaar terug en is zeer bewogen geweest. Het zeevaart verleden van Dénia zie je overal terug in het oude centrum en geeft de stad een unieke sfeer. Tegenwoordig is het o.a. een aanlegplaats voor boten en (mega)jachten. Op de zuidelijke pier vind je tal van trendy bars en restaurants die uitstekende kwaliteit leveren. Je kunt er heerlijk bootjes kijken en het reilen en zeilen van een jachthaven in ogenschouw nemen. Bekijk locatie

Kasteel Denia bij zonsondergang
jachthaven by night
Zonsondergang in de jachthaven

Vismarkt

Benieuwd naar wat de vissers hebben gevangen? Bezoek de dagelijkse vismarkt in de haven en woon de visveiling bij. Lees meer

Beziens-waardigheden

Stranden

Markten

Restaurants