20 km strand 

Zandstranden, rotstranden, strandtenten

Stranden van Dénia

Dénia heeft in totaal maar liefst 20 km strand waarvan 15 km zandstrand en 5 km rotsstranden. Het populairste strand van Dénia is het strand van Les Marines, dit mooie zandstrand ligt dichtbij het centrum en heeft veel te bieden. Langs het hele strand vind je tal van uitnodigende restaurants waar je geniet je van tapas, visspecialiteiten, een heerlijke lunch of een drankje. Ook in de winter zijn bijna alle restaurants gewoon geopend. Voor actie en vermaak kun je een jetski of supboard huren en voor kinderen en tieners is er het inflatable waterpark op zee.

20 km strand in totaal

Strand Les Marines favoriet

Les Marines is het populairste en misschien wel het mooiste zandstrand van Dénia. Het ligt op nog geen 500 meter van het centrum, ten noorden van de jachthaven. Het strand is 3 km lang en is geliefd omdat het lekker breed is, fijn zand heeft en er zijn goede voorzieningen. Het biedt diverse recreatiemogelijkheden, waaronder watersporten als suppen, jetski of trapboot. Voor kinderen is er een klimtouw op het strand en een inflatable waterpark op zee. Er zijn tal van restaurants en bars langs het strand maar ook kleine chiringuitos. Voor een relaxte stranddag huur je er een strandbed met parasol.

Bekijk locatie

Blue flag award

Dénia heeft niet alleen heel veel stranden maar ook de kwaliteit van de stranden is uitstekend. Er zijn maar liefst 6 stranden die de Blue Flag award mogen dragen. Deze stranden zijn Playa de Les Bovetes, Playa de Les Marines, Playa de Marineta Casiana, Playa Els Molins, Punta del raset en Playa Deveses. Stranden met een blue flag zijn schoon, veilig, toegankelijk en goed onderhouden. Lees meer op www.blueflag.global

Waterpark op zee

Aan het strand Les Marines vind je in zee het Inflatable waterpark – super leuk voor kinderen, tieners maar ook voor volwassenen. Bezoek de website om te zien wat het waterpark allemaal te bieden heeft en wat de openingstijden en prijzen zijn. Bekijk locatie

Bezoek website

Waterpark op zee in Dénia

Restaurants en strandtenten

De volgende restaurants liggen direct aan het strand en bieden uitzicht op zee. Ze liggen ten noorden van de jachthaven aan het strand van Les Marines en Les Bovetes. Hier kun je heerlijk eten en drinken met je voeten in het zand terwijl je uitkijkt over de Middellandse Zee. Alle genoemde restaurants zijn het hele jaar door geopend. Ga je voor een ontbijt in de ochtendzon of een diner bij zonsondergang? Alles is mogelijk in Dénia. Hou je van trendy strandtenten dan moet je zeker naar Restaurante Escondida Bruno Ruiz. Bekijk ook de beach clubs in Dénia.

Parkeren aan het strand

Er zijn maar twee parkeerplaatsen dichtbij het strand. De grootste daarvan is Punta del Raset. Voor de rest kun je het proberen in één van de straatjes die bij het strand liggen. Het beste loop je naar het strand of pak je de fiets of de bus. 

Snorkelen

Wil je snorkelen en veel verschillende soorten vissen zien? Of met wat geluk zelfs een octopus of zeepaardjes?! Bezoek dan de rotsstranden van Platja de les Rotes. Neem wel waterschoenen mee en vergeet je schepnetje niet voor het vangen van visjes en krabben. Het is er lekker rustig en voor kinderen  de ideale plek om op onderzoek te gaan.

Bekijk locatie

Handige links

Meer informatie over stranden van Dénia

small-boat-rental

Activiteiten

Markt man snijdt spaane ham

Markten

plein in denia

Beziens
waardigheden

Jachten in de haven van Denia

Jachthaven