Reisinformatie

Bus, tram, trein, auto, car pool, afstand en meer

Van vliegveld Alicante naar Dénia

Hoe kom je van vliegveld Alicante naar Dénia en welke soorten vervoer zijn er mogelijk? Check hier alle reisinformatie en beste en goedkoopste mogelijkheden voor een transfer Dénia – Alicante. En hoe zit het met je bagage, wat zijn de reistijden, hoe flexibel ben je en waar moet je aan denken. Klik hier voor reisinformatie van Valencia naar Dénia.

Bus

Met de bus reis je het snelst en het voordeligst tussen Dénia en Alicante Airport. Bij de busmaatschappij Alsa of Beniconnect boek je eenvoudig een ticket voor een enkele reis of retourtje Alicante Airport.

  • Prijzen en rijschema: kijk op www.alsa.com of boek je ticket bij Beniconnect
  • Prijs indicatie: vanav ± € 12,60 tot € 20,- per persoon voor een enkele reis incl. 1 koffer tot 30 kg bij Alsa.
  • Handbagage: max. 10kg (lees meer)
  • Reistijd: 1u25 tot 3u30 (afhankelijk van tijdstip en aantal tussenstops)
  • Fiets of Huisdieren: bijboeken mogelijk
  • Stoel kiezen: meestal mogelijk (tegen meerprijs)
  • Flexibel: Voor € 1,- extra kun je tot 2 uur voor vertrek je ticket wijzigen of annuleren.

Prijzen en tijden

Taxi en shuttles

Met een taxi of taxibusje via een shuttle airport service reis je comfortabel van het vliegveld naar Dénia terwijl je onderweg geniet van het landschap dat richting Dénia steeds groener en bergachtiger wordt.

  • Prijs taxi enkele reis: 2 tot 4 personen: vanaf € 165,-
  • Prijs taxi retourtje: 2 tot 4 personen: € 327,-
  • Prijs Shuttle Airport Service: 2 personen vanaf € 115,- voor retourtje (Beniconnect)

Check je prijs en reserveer online bij:

Tram

Met de tram rijd je van Dénia naar het centrum van Alicante in ongeveer 3 uur reistijd. Met de tram kom je niet bij Alicante Airport dus dat is geen optie voor een transfer. De tram is wel handig voor een uitje naar Benidorm, Calpe, Altea etc. Check route De tram vertrekt ieder uur vanaf 5:50 ’s ochtends tot 21:40 s’ avond. Tramtickets kun je kopen bij de stations, bij het loket (indien beschikbaar) of bij de automaten. Maar het kan ook in de tram zelf worden gekocht, bij de machines in de wagons of bij de conducteurs.

Trein

Er is géén treinverbinding tussen Dénia en Alicante. De beste verbinding met openbaar vervoer is per bus.

Afstand

De afstand tussen Dénia en Luchthaven Alicante is 104 km. De reistijd met de auto is 1u09. De reistijd met de bus is 1u25 tot 3u30 afhankelijk van het tijdstip en het aantal tussenstops.

Carpool

Carpoolen oftewel met iemand meerijden naar Alicante Airport is ook een mogelijkheid. Via de speciale facebookgroep kun je op zoek naar een lift van of naar het vliegveld of kun je jezelf aanbieden. Lees meer op Facebook

Huurauto

De meest comfortabele manier van reizen is natuurlijk met een eigen huurauto. Bezoek de website van Alicante Airport of www.rentacar-denia.com en zoek je huurauto. Je zou voor de transfer een auto voor 1 dag kunnen huren en dat kost € 95,- (ophalen in Alicante Airport en afleveren in Dénia)

Kijk voor meer huurauto’s maar ook voor het huren van fietsen, boten, appartementen etc. op www.denia-rentals.com

Zoek huurauto

Handige links