Volop culinair genieten

Door UNESCO onderscheiden als Creative City of Gastronomy

Restaurants in Dénia

Dénia is een ongelofelijk culinaire stad. Niet alleen de diversiteit van de restaurants is indrukwekkend te noemen maar ook de verschillende locaties zullen je verrassen. Zo kun je kiezen voor een trendy restaurant op de horeca-pier bij de jachthaven, of een traditioneel restaurant aan een Spaans pleintje of steegje. Of wat dacht je van een visrestaurant of pizzeria aan de de boulevard? En dan is er nog de overdekte foodmarket Els Magazinos waar de culinaire wereld aan je voeten ligt. Dénia is door UNESCO bestempeld als ‘creative city’ op het gebied van gastronomie. Bijna alle restaurants zijn ook in de winter gewoon geopend.

Restaurants per categorie

Waar wil je eten ?

Dénia heeft zoveel restaurants en zoveel verschillende locaties dat je moet gaan kiezen waar je heen wilt gaan en wat je wilt eten. Om je op weg te helpen hebben we de 3 belangrijkste restaurant-locaties voor je op een rij gezet. #Restaurants per categorie

Plaza San Antonio - Dénia

1. Centrum en visserswijk van Dénia

In het oude centrum van Dénia vind je tal van leuke steegjes en sfeervolle pleintjes waar je lekker en lunchen of dineren. We kunnen het pleintje Plaza  San Antonio met zijn gekleurde vissershuisjes van harte aanbevelen. Daarnaast is foodmarket Els Magazinos heel populair. In deze steeg waren vroeger opslagruimtes gevestigd. Tegenwoordig vind je er 23 restaurants en bars in een unieke, overdekte foodstreet.

Restaurant Mala Vita op de horeca-pier

2. Jachthaven / horecapier

Eén van de meest verrassende en geliefde plekken van Dénia is de horecapier. Deze 500 meter lange pier in de luxe jachthaven is de plek voor een wijntje, lunch of diner. Je vindt er tal van stijlvolle bars en trendy restaurants waar je van heerlijke Spaanse gerechten, tapas en verse vis kunt genieten. Bekijk ook de beach club in de jachthaven.

Bekijk locatie

Restaurant Fernando aan het strand in Dénia

3. Strand Les Marines

Voor velen staat een diner of lunch aan het strand op het verlanglijstje. Heerlijk dineren met je voeten in het zand en uitzicht op zee! Het strand Les Marines biedt tal van restaurants en strandtenten waar je zowel van ontbijt, lunch als avondeten kunt genieten.

Bekijk locatie

Impressies van restaurants en locaties

Wat wil je eten?

Bekijk de restaurants per categorie en kies je favoriete gerecht. Tapas, vis, vlees of pizza en pasta? In Dénia vind je werkelijk alles.

Restaurants op de pier bij de jachthaven

Els Magazinos (tip)

Bezoek de overdekte foodmarket Els Magazinos. In deze steeg zijn  voormalige opslagruimtes voor goederen vanuit de haven omgebouwd tot tal van food-stalletjes met ieder zijn eigen keuken, thema en sfeer. ’s Avond bruist het van het leven – één en al gezelligheid in een unieke ambiance! Bezoek website

Bijzondere pleintjes

 1. Restaurante Xacobeo (Plaça La Creu)
 2. Restaurante Ca Tona (Plaza San Antonio)

Restaurants met het mooiste uitzicht

 1. Republic Dénia (Jachthaven)
  Het restaurant ligt op een dakterras en biedt  een fantastisch uitzicht op de jachthaven.
 2. Restaurante Ca Tona (zeezicht)
 3. Restaurante Bona Platja Dénia (aan het strand)

Vegetarisch & Ecologisch

 1. Eco Restaurante Con Alma Denia
 2. Restaurante Verdeando eco

Michelin sterren restaurant

Dat Dénia een culinaire hoofdstad is blijkt maar weer uit het aantal Michelin sterren restaurants. Bekijk de sterren restaurants van Dénia in de Michelin gids.

Iets anders…

Bijzondere gerechten en net even anders dan de rest.

 1. The LightHouse
 2. DOA restaurant

Bezorgen

 1. Domino’s Pizza
 2. DOA restaurant
 3. La Rostisseria
 4. Telepizza Denia
 5. Restaurant Yaho Sushi
 6. Alhambra kebab
 7. Sala Thai Food

Slecht weer tips

Lekker uit eten bij wat minder weer? Hier eet je overdekt, op een mooie plek én met een fijn uitzicht. Deze restaurants zijn van binnen net wat mooier en knusser.

 1. Els Magazinos (overdekte foodstreet)
 2. Nauta Port
 3. Movida Dénia
 4. Tasca Els Tomassets
 5. Casa Federico
 6. DeniArròs Les Marines
 7. Lungo Mare (bijzonder mooi interieur)