Een Prachtige fietsregio

Bergen, heuvels, kustlijnen, dorpjes en meer

Fietsen in Dénia

Dénia, gelegen aan de Spaanse Costa Blanca, biedt diverse fietsmogelijkheden voor elke fietser. Met een mild klimaat gedurende het hele jaar zijn er routes voor zowel beginners als gevorderden. Verken het Montgó massief, geniet van kustroutes langs prachtige stranden, of ontdek de charmante oude stad. Dénia beschikt over goed onderhouden fietspaden en -routes die door schilderachtige landschappen leiden. Huurfietsen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de stad. Daarnaast organiseert Dénia jaarlijks fiets-gerelateerde evenementen en biedt het faciliteiten voor fietsers, waardoor het een ideale bestemming is voor fietsliefhebbers die van variatie en natuurlijke schoonheid houden.

Fietsverhuur

In Dénia kun je bij verschillende fietswinkels en speciaalzaken terecht voor het huren van een toerfiets, racefiets of mountainbike. Ook het huren van elektrische fietsen en e-mountainbikes behoort tot de mogelijkheden. Kijk op www.denia-rentals.com voor een overzicht van fietsverhuur winkels.

Impressies omgeving Dénia 

Fietsroutes

Op de website Komoot vind je 20 mooie fietsroutes rondom Dénia van eenvoudig tot uitdagend. Kies zelf een mooie route langs de kust, of door de bergen en valleien. Fietsen in Dénia en de omliggende regio biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en lokale charme, waardoor het een gevarieerde en boeiende ervaring is voor fietsliefhebbers. De omgeving van Dénia staat bekend om zijn rijstvelden en vruchtbare sinaasappelboomgaarden. Tijdens je fietstocht kom je langs deze landbouwgebieden met prachtige landschappen.

Bekijk fietsroutes

Check Dénia fietsvideo’s

Fietsen door het Montgó bergmassief

Het Montgó-massief is 753 meter hoog en ligt direct naast Denia. Het bergmassief biedt verschillende fiets- wanelpaden voor liefhebbers van buitensporten en natuurschoon. Hoewel er geen specifieke fietspaden zijn die exclusief zijn aangewezen voor fietsers op de Montgó, zijn er verschillende paden en routes die ook geschikt zijn voor mountainbiken, met in achtneming van de juiste voorzichtigheid voor wandelaars en de natuur.

Enkele van de paden die gebruikt kunnen worden voor fietsen en mountainbiken zijn onder meer de wandelpaden die de berg doorkruisen, zoals de “Cova de l’Aigua” of de “Cami de la Colònia“.

Bekijk Montgó

View of the Montgo Massif in Denia, Spain.  Also known as Elepha

Wandelen

small-boat-rental

Activiteiten

plein in denia

Beziens
waardigheden

Jachten in de haven van Denia

Jachthaven